جدیدترین طرح های معمارانه جهان

نمایش نتایج: از 1 به 3 از 3

موضوع: جدیدترین طرح های معمارانه جهان

  1. Top | #1

    تاریخ عضویت
    26.01.2011
    عنوان کاربر
    مدیر ارشد سایت
    ميانگين پست در روز
    0.90
    نوشته ها
    1,928
    تشکر ها
    7,211
    از این کاربر 6,834 بار در 1,763 ارسال تشکر شده است.
    سیستم عامل و مرورگر

    جدیدترین طرح های معمارانه جهان



    Dress Code | Complex City






    Dress Code, render courtesy Complex City

    Dress Code is an elementary school designed for the community of Fréchy in SWITZERLAND. It is surrounded by farming areas and nearby hills.

    Under the idea that once the program and the function are defined, the architect’s job consists in dressing up architecture; Dress Code was conceived. It gives a major importance to the facades and to the way the building is seen externally. Visual communication is a key point, especially considering that school is the first source of knowledge for youngsters.



    Dress Code, render courtesy Complex City

    The architect’s objective is to bring to architecture the ductility and smoothness of fabrics and the delicacy of the sewing lace. This is a very sensible work that started by developing an irregular mesh using as a reference handmade pieces of embroidery; then a module; generating finally, a skin.



    Dress Code, render courtesy Complex City

    By creating a mesh that is organic on its shape, the covering of the building acts like a textile covering. The membrane filters the exterior and creates a cellular connection between the exterior and the interior. It let us see through the outstanding sights of the surroundings as well as it keeps us safe inside. Like clothing it controls temperature reducing excessive heat and cold, it controls the inner environment. The regularity and porosity of the skin was determined by the solar and wind exposure of the building.



    Dress Code, render courtesy Complex City

    Interiors were designed to be playful and attractive to children by being generous in space, color, light and shapes. This projects shows to the highest degree the properties of the materials used.

    No doubt this project is a delightful mix of fluidity, lightness are grace.

    + Project credits / data


    Project: Dress Code

    Location: Féchy, Switzerland

    Architectural firm: Complex City | [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]

    Designer / architect: Olivier Brouillard

    Status of project: Competition

    Photo credit: Complex City

    + All images and description courtesy Complex City

    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]



  2. کاربر مقابل از Mehraz عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:

    sirousb (23.02.2011)

  3. # ADS
    تبلیغات در مدار
    تاریخ عضویت
    همیشه
    نوشته ها
    بسیاری

     

  4. Top | #2

    تاریخ عضویت
    26.01.2011
    عنوان کاربر
    مدیر ارشد سایت
    ميانگين پست در روز
    0.90
    نوشته ها
    1,928
    تشکر ها
    7,211
    از این کاربر 6,834 بار در 1,763 ارسال تشکر شده است.
    سیستم عامل و مرورگر
    BIG wins competition to design Greenland’s New National Gallery

    The Danish functionalistic architecture in Nuuk is typically square boxes which ignore the unique nature of Greenland. We therefore propose a national gallery which is both physically and visually in harmony with the dramatic nature, just like life in Greenland is a symbiosis of the nature. We have created a simple, functional and symbolic shape, where the perfect circle is supplied by the local topography which creates a unique hybrid between the abstract shape and the specific location.
    Bjarke Ingels, Founder and Partner, BIG



    Greenland National Gallery of Art, image courtesy BIG




    BIG + TNT Nuuk + Ramboll Nuuk + Arkitekti is the winning team to design the new National Gallery of Greenland in the country’s capital Nuuk, among invited proposals totaling 6 Nordic architects.

    Located on a steep slope overlooking the most beautiful of Greenland’s fjords, the 3000 m2 National Gallery will serve as a cultural and architectural icon for the people of Greenland. The new museum will combine historical and contemporary art of the country in one dynamic institution The winning proposal was selected by a unanimous museum board among 6 proposals, including Norwegian Snøhetta, Finnish Heikkinen?Komonen, Islandic Studio Granda and Greenlandic Tegnestuen Nuuk
    .




    Greenland National Gallery of Art, image courtesy BIG


    The Board has a clear vision: to work for the establishment of an internationally oriented highly professional institution that communicates the continuous project of documenting and developing the Greenlandic national identity through art and culture. Our dream is a national gallery where historic and contemporary art meets circumpolar pieces, Nordic and world art in general. Our dream is an institution that stimulates our curiosity, awake our excitement with its thought-provoking design and where we all feel at home. Selecting a prominent architect as BIG, I am sure that our chances of realizing that dream are good.
    Tuusi Josef Motzfeldt, Greenland’s National Gallery of Art



    Greenland National Gallery of Art, image courtesy BIG

    As a projection of a geometrically perfect circle on to the steep slope, the new gallery is conceived as a courtyard building that combines a pure geometrical layout with a sensitive adaption to the landscape. The three-dimensional imprint of the landscape creates a protective ring around the museum’s focal point, the sculpture garden where visitors, personnel, exhibition merge with culture and nature, inside and outside.
    The Danish functionalistic architecture in Nuuk is typically square boxes which ignore the unique nature of Greenland. We therefore propose a national gallery which is both physically and visually in harmony with the dramatic nature, just like life in Greenland is a symbiosis of the nature. We have created a simple, functional and symbolic shape, where the perfect circle is supplied by the local topography which creates a unique hybrid between the abstract shape and the specific location.
    Bjarke Ingels, Founder and Partner, BIG
    The slope opens up the sculpture garden towards the city and the view, framing both the sculpture garden and museum functions. A rough looking external façade of white concrete will patinate over time and adjust to the local weather, while the circular inner glass façade will consist of a simple and refined frame which contrasts the rough nature and compliments the beautiful view.
    The building will with its simplistic coarseness and harmony with the landscape become a symbol of the current independent Greenlandic artistic and architectural expression.
    Andreas Klok Pedersen, Partner & Project Leader, BIG

    Greenland National Gallery of Art, image courtesy BIG

    The circular shape of the gallery enables a flexible division of the exhibition into different shapes and sizes, creating a unique framework for the museum’s art. Visitor access to the exhibition happens through a covered opening created by a slight lift in the façade into a lobby with a 180 degree panorama view towards the sculpture garden and the fjord as well as access to the common museum functions, including ticket counters, wardrobe, boutique and a café.

    The new gallery will create more activity at the waterfront by attracting the whole area is interconnected by a path which like the museum, forms after the shifting inclinations of the terrain. The locals and visitors will be able to admire the clear shape of the gallery which appears as a sculpture or a piece of land-art.
    Greenland National Gallery for Art will play a significant role for the citizens of Greenland and the inhabitants of Nuuk as a cultural, social, political, urban and architectural focal point that opens towards the city and the world through its perfect circular geometry and shape.
    Bjarke Ingels, Stifter & Partner, BIG

    Greenland National Gallery of Art - Conceptual diagram, drawing courtesy BIG
    + Project credits / data


    Project: Greenland National Gallery of Art
    Client: Nunatta Eqqumiitsulianik Saqqummersitsivia
    Size: 3000 m2
    Location: Nuuk, Greenland
    Collaboration: TNT Nuuk, Rambøll Nuuk, Arkitekti, MIR, Glessner Group
    Partner in charge: Bjarke Ingels, Andreas Pedersen
    Project leader: Jakob Henke
    Team: Daniel Selensky, Ji –young Yoon, Gul Ertekin, Aleksander Tokarz, Alessio Zenaro, Johan Cool, Nicklas Antoni Rasch
    + All images and drawings courtesy BIG

    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] Model [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] Model [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]



  5. 2 کاربر مقابل از Mehraz عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .

    sirousb (23.02.2011)

  6. Top | #3

    تاریخ عضویت
    26.01.2011
    عنوان کاربر
    مدیر ارشد سایت
    ميانگين پست در روز
    0.90
    نوشته ها
    1,928
    تشکر ها
    7,211
    از این کاربر 6,834 بار در 1,763 ارسال تشکر شده است.
    سیستم عامل و مرورگر

    House D \ Takeshi Hamada




    House D, image courtesy Takeshi Hamada

    Japanese architect Takeshi Hamada has completed the House D in Osaka, JAPAN.

    + Project description by Takeshi Hamada


    Key word
    Narrow Housing,, Young Owner

    Background and Environmental Atmosphere
    The housing is located in the place from one block from the main street in Osaka’s suburb, and I cannot say it’s a calm.

    There are a lot of different buildings such as an iron factory, an elementary school, and a parking space near the housing.




    House D, image courtesy Takeshi Hamada


    House D, image courtesy Takeshi Hamada

    Architectural Planning
    In this planning, I call the garage in the building site “Light Well” and I deploy the building in L type around the garage.

    There is only road in the north side and I intentionally didn’t make a window in this side and planned that all rooms can take lights and air from this “Light Well”. I put Gal-Barium Steel Plate on the road side of the housing and it configures the feature of this housing with wooden doors.


    House D, image courtesy Takeshi Hamada

    Inside
    I planned simple space structure that all rooms enclose “Light Well”.

    First Floor: Western Style Room *2
    Second Floor: Living, Dining, Kitchen, and Bathroom Third Floor: Children’s Room *2, Free Space

    Second Floor: Living, Dining, Kitchen (LDK) The floor is lime stone, and we could feel at home of our families by open design of stairs.

    Second Floor: Bathroom and Toilet
    The floor is lime stone as same as LDK, and it’s open space faced with “Light Well”.

    I planned children room in the third floor, and it’s next to free space and separated by wooden sliding door. There is no wall in this floor so that we would arrange the space depending on the change of family structure in the future and daily intended use.


    House D - Floor plan, drawing courtesy Takeshi Hamada

    + Project credits / data


    Architects: Takeshi Hamada | [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    Project: House D
    Location: Daito City, Osaka, JAPAN
    Construction: April 2010 – July 2010
    Structure: Wooden Structure, Ground three floors
    Site Area: 66.00 m2
    Building Area: 38.88 m2
    Floor Area: 100.53 m2 | 1F (30.87 m2) 2F (38.88 m2) 3F (30.78 m2)
    + All images and drawings courtesy Takeshi Hamada

    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید] Plan
    [دسترسی به لینک ها فقط برای اعضای انجمن امکان پذیر می باشد . همین حالا ثبت نام کنید]



  7. کاربر مقابل از Mehraz عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:

    sirousb (23.02.2011)

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
اطلاعات تماس با نقش نگار
جهت ارتباط با مديریت نقش نگار می توانید از اطلاعات زیر استفاده نمایید .
Email : sirousb@gmail.com
Tell : 09101414214 سیروس برادران
کليه حقوق مادي و معنوي براي نقش نگار محفوظ مي باشد .